Чим відрізняється мармурова яловичина від звичайної?
Мармурове м’ясо отримують тільки з особливих порід биків. У них на генетичному рівні закладено властивість формування жирових ниточок усередині м’яса. Тварини вирощуються з особливим принципам. Відміну від звичайної полягає в особливому освіту прожилок, які створюють неповторний малюнок і особливий ніжний смак м’яса. Ниточки в момент приготування таять, тим самим просочуючи м’ясо, роблячи його ароматним і соковитим.
Стейк «Рибай»
Найвідоміший стейк з мармурової яловичини в світі. Цю страву готують у багатьох ресторанах, але коштує пристойних грошей. Тому пропонуємо заощадити кошти і приготувати знамените блюдо будинку.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 25 г;
- стейк рибай – 1 шт. (висота 4 см);
- часник – 1 роздавлений зубчик;
- чебрець – гілочка;
- морська сіль;
- рафінована олія;
- перець чорний мелений.
Приготування:
- Перш ніж готувати, дістати м’ясний продукт з холоду і дати полежати в кімнаті півтори години.
- Підготувати сковорідку. Вона повинна бути чавунної і мати товсте дно. Поставити на середній вогонь.
- Взяти вафельний рушник. Промокнути м’ясо. Промазати рафінованою олією.
- На тарілку насипати сіль. Зверху перець. Обваляти стейк. Покласти у сковорідку. На кожну сторону потрібно півтори хвилини. Під час смаження натискати щипцями. М’ясо має рівномірно підрум’янитися.
- Полум’я зменшити. Помістити в сковороду вершкове масло, часник і чебрець. Коли розтопиться, поливати стейк. Потрібно смажити близько шести хвилин.
- Прибрати з вогню і помістити на теплу поверхню. Можна використовувати теплу дощечку. Потримати сім хвилин.