Мармурова яловичина – 10 рецептів приготування

Чим відрізняється мармурова яловичина від звичайної?

Мармурове м’ясо отримують тільки з особливих порід биків. У них на генетичному рівні закладено властивість формування жирових ниточок усередині м’яса. Тварини вирощуються з особливим принципам. Відміну від звичайної полягає в особливому освіту прожилок, які створюють неповторний малюнок і особливий ніжний смак м’яса. Ниточки в момент приготування таять, тим самим просочуючи м’ясо, роблячи його ароматним і соковитим.

Стейк «Рибай»

Найвідоміший стейк з мармурової яловичини в світі. Цю страву готують у багатьох ресторанах, але коштує пристойних грошей. Тому пропонуємо заощадити кошти і приготувати знамените блюдо будинку.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 25 г;
  • стейк рибай – 1 шт. (висота 4 см);
  • часник – 1 роздавлений зубчик;
  • чебрець – гілочка;
  • морська сіль;
  • рафінована олія;
  • перець чорний мелений.

Приготування:

  • Перш ніж готувати, дістати м’ясний продукт з холоду і дати полежати в кімнаті півтори години.
  • Підготувати сковорідку. Вона повинна бути чавунної і мати товсте дно. Поставити на середній вогонь.
  • Взяти вафельний рушник. Промокнути м’ясо. Промазати рафінованою олією.
  • На тарілку насипати сіль. Зверху перець. Обваляти стейк. Покласти у сковорідку. На кожну сторону потрібно півтори хвилини. Під час смаження натискати щипцями. М’ясо має рівномірно підрум’янитися.
  • Полум’я зменшити. Помістити в сковороду вершкове масло, часник і чебрець. Коли розтопиться, поливати стейк. Потрібно смажити близько шести хвилин.
  • Прибрати з вогню і помістити на теплу поверхню. Можна використовувати теплу дощечку. Потримати сім хвилин.
Дивіться також:  Свинина в рукаві в духовці – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху