Запечена в духовці
З цього дорогого м’яса прийнято найчастіше готувати стейки. Але мармурова яловичина в духовці виходить не менш смачною і тане в роті. Це найкращий сорт м’яса для того щоб швидко приготувати дуже смачну страву.
Інгредієнти:
- мармурова яловичина – 2600 г на ребрах;
- сіль – 1 ч. ложка;
- оливкова олія – 4 ст. ложки;
- суміш ароматних трав – 1 ч. ложка;
- перець чорний – 0,4 ч. ложки.
Приготування:
- Промити м’ясної шматок. Взяти паперовий рушник. Промокнути. Перев’язати кулінарною ниткою. Це необхідно, щоб під час запікання м’ясо зберегло форму.
- Обмазати маслом. Присипати сіллю, травами і перцем. Розтерти.
- Помістити у форму. Викладати вниз ребрами.
- Помістити в духову шафу. Режим потрібно 200 градусів. Витримати 20 хвилин. За цей час на шматку сформується скоринка, яка збереже соки всередині.
- Укрити фольгою. Переключити на 160 градусів. Запікати дві години.
- Дістати. Витримати чверть години на столі. Зняти фольгу. Подавати.