Марципан – що це? 5 рецептів приготування марципана в домашніх умовах

Рецепт приготування марципана в домашніх умовах

Якщо вам не подобається покупної варіант такого ласощі або просто хочеться поекспериментувати, то обов’язково спробуйте приготувати марципан будинку. Для цього вам не знадобиться величезний список продуктів або особливі кулінарні навички. Достатньо ознайомитися з запропонованими нижче варіантами і вибрати той, який вам більше підходить.

Холодний спосіб

Найпростіший рецепт, без добавок. Отриману масу можна зберігати в холоді і використовувати при необхідності.

Зазначені пропорції дані для 900 грам готового продукту. Якщо вам потрібно інша кількість – скорегуйте вага інгредієнтів, зберігаючи їх співвідношення.

Для приготування знадобиться:

  • два яйця і ще два жовтки;
  • близько склянки цукру і ще таку ж кількість цукрової пудри;
  • пара склянок без гірки мигдальної муки;
  • ванільна есенція – шість крапель;
  • дві ч. л. лимонного соку.

Процес приготування:

  • Приготуйте дві ємності. В одну покладіть цукор, пудру і мигдалеву борошно, а в іншу – жовтки, есенцію, яйця і сік лимона.
  • У суху суміш акуратно введіть рідкі інгредієнти і перемішайте до однорідності.
  • Викладіть все на рівну поверхню, злегка присипану цукровою пудрою, і місіть до щільного і еластичного стану.

Гаряча технологія

Ще один спосіб зробити марципан – застосувати теплову обробку. Отримана таким чином маса відмінно підходить для покриття випічки, але використовувати її потрібно відразу, поки вона ще не застигла.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • чотири краплі ванільної есенції;
  • ложечка соку лимона;
  • 350 грам борошна мигдальної;
  • до 200 грам цукрової пудри.

Процес приготування:

  • Збийте яйця в глибокій мисці, змішайте з цукровою пудрою і відправте на водяну баню. Масу потрібно мучити, доки вона не стане схожою на крем.
  • Після цього викладіть в неї всі залишилися інгредієнти, збийте міксером до м’якості і ретельно помісіть на твердій поверхні.
Дивіться також:  9 рецептів для хлібопічки

Є й дещо інша «гаряча» технологія приготування марципана. Згідно з нею, спочатку робиться сироп, а на основі нього – марципан.

Необхідні продукти:

  • 40 мілілітрів води;
  • 0,1 кг мигдалю;
  • 150 грам цукру.

Процес приготування:

  • Помістіть мигдаль на деякий час в окріп, потім очистіть від шкірки, промийте під прохолодною водою і висушити в духовці протягом п’яти хвилин, встановивши нагрівання на 60 градусів.
  • Злегка обсмажені горіхи потрібно подрібнити в борошно. Наприклад, за допомогою блендера, кавомолки або, на крайній випадок, звичайною качалки.
  • На сковороду слід помістити цукор з водою і перетворити в сироп. Всипати в нього отриману борошно з горіхів і варити три хвилини.
  • Після того як суміш охолоне, пропускаємо його через саму дрібну насадку на м’ясорубці і отримуємо масу для ліплення різних десертів.
Прокрутка до верху