Медовий торт зі сметанним кремом – 4 рецепта

Доповнюємо сметанний торт бананами

Що потрібно взяти:

Для коржів:

  • шматок вершкового масла – 60 гр;
  • мед – 30 гр;
  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 190 гр;
  • борошно вищого сорту – 0.6 кг;
  • чайна сода – 20 гр;

Для крему:

  • цукор – 90 гр;
  • п’ять бананів;
  • сметана – 400 гр;
  • масло – 50 гр.

Готуємо торт покроково:

  • Готуємо коржі. З’єднуємо в залізній мисці цукровий пісок, шматочки масла і мед.
  • Масу нагріваємо на маленькому вогні. Час від часу помішуємо суміш.
  • В інший посуд виливаємо яйця, додаємо до них соду і проходимся по вмісту посуду міксером до стану повітряної піни.
  • Коли медова маса стане рідкою і придбає красивий золотистий колір, виливаємо до них пінисту яєчну сім.
  • Трохи перешкодимо і знімаємо миску з плити.
  • Потихеньку всипаємо просіяне борошно і формуємо ніжне тісто.
  • Розрізаємо його на 8-10 шматків.
  • Розкачуємо їх качалкою в тонкі коржі, надаємо круглу форму.
  • Переносимо на деко, застелене пергаментів, готуємо в духовці 5 хвилин кожен.
  • Для крему збиваємо сметану, масло і цукор.
  • Банани шаткуємо кружечками.
  • Кожен корж просочуємо кремом, а зверху викладаємо банани.
  • Аналогічну операцію проробляємо з кожним коржем, вводячи їх один на одного.
  • Обрізки тіста випікаємо в духовці, подрібнюємо на тертці і кришимо на готовий торт.
  • Для просочення ставимо його в холодильник на годину.
Дивіться також:  Торт з фруктами – 8 красивих і смачних рецептів
Прокрутка до верху