Доповнюємо сметанний торт бананами
Що потрібно взяти:
Для коржів:
- шматок вершкового масла – 60 гр;
- мед – 30 гр;
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 190 гр;
- борошно вищого сорту – 0.6 кг;
- чайна сода – 20 гр;
Для крему:
- цукор – 90 гр;
- п’ять бананів;
- сметана – 400 гр;
- масло – 50 гр.
Готуємо торт покроково:
- Готуємо коржі. З’єднуємо в залізній мисці цукровий пісок, шматочки масла і мед.
- Масу нагріваємо на маленькому вогні. Час від часу помішуємо суміш.
- В інший посуд виливаємо яйця, додаємо до них соду і проходимся по вмісту посуду міксером до стану повітряної піни.
- Коли медова маса стане рідкою і придбає красивий золотистий колір, виливаємо до них пінисту яєчну сім.
- Трохи перешкодимо і знімаємо миску з плити.
- Потихеньку всипаємо просіяне борошно і формуємо ніжне тісто.
- Розрізаємо його на 8-10 шматків.
- Розкачуємо їх качалкою в тонкі коржі, надаємо круглу форму.
- Переносимо на деко, застелене пергаментів, готуємо в духовці 5 хвилин кожен.
- Для крему збиваємо сметану, масло і цукор.
- Банани шаткуємо кружечками.
- Кожен корж просочуємо кремом, а зверху викладаємо банани.
- Аналогічну операцію проробляємо з кожним коржем, вводячи їх один на одного.
- Обрізки тіста випікаємо в духовці, подрібнюємо на тертці і кришимо на готовий торт.
- Для просочення ставимо його в холодильник на годину.