Готуємо медовий торт на сковороді
Компоненти рецепту:
На тісто:
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 0,4 гр;
- розпушувач – 22 гр;
- мед – 60 г;
- кефір – 0,4 л;
- борошно – 370 гр;
Для крему:
- сметана – 500 гр;
- цукор – 60 гр.
Як приготувати медовик на кефірі в сковороді:
- З’єднуємо кефір, сирі яйця, борошно, мед, розпушувач і мед. Вимішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками.
- Основа для торта повинна бути дуже м’якою і ніжною.
- Відправляємо її в холодильник на півгодини. А поки займемося кремом.
- Сметану викладаємо в глибоку посуд, насипаємо в нього цукровий пісок. Залишилося продукти перемішати віночком, поки цукор не розчиниться в сметані.
- Скачуємо тісто в рулетик і ділимо на 9 частин.
- Кожну розкачуємо по стільниці в млинець.
- Залишилося випекти в сковороді. Посуд беремо з товстим дном.
- Розігріваємо її з невеликою кількістю олії і обсмажуємо коржі як звичайні млинці, з кожного боку до рум’яності.
- Обрізаємо з допомогою тарілки і ножа до потрібних розмірів.
- Тісто підсушуємо на сковороді.
- Кожен коржик промазуємо сметанним кремом і збираємо торт.
- Зверху прикрашаємо тертим обсмаженою тестом.
- Можна прибрати медовик в холодильник на пару годин, а потім насолоджуватися ніжним домашнім смаком.