Медовий торт зі сметанним кремом – 4 рецепта

Готуємо медовий торт на сковороді

Компоненти рецепту:

На тісто:

  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 0,4 гр;
  • розпушувач – 22 гр;
  • мед – 60 г;
  • кефір – 0,4 л;
  • борошно – 370 гр;

Для крему:

  • сметана – 500 гр;
  • цукор – 60 гр.

Як приготувати медовик на кефірі в сковороді:

  • З’єднуємо кефір, сирі яйця, борошно, мед, розпушувач і мед. Вимішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками.
  • Основа для торта повинна бути дуже м’якою і ніжною.
  • Відправляємо її в холодильник на півгодини. А поки займемося кремом.
  • Сметану викладаємо в глибоку посуд, насипаємо в нього цукровий пісок. Залишилося продукти перемішати віночком, поки цукор не розчиниться в сметані.
  • Скачуємо тісто в рулетик і ділимо на 9 частин.
  • Кожну розкачуємо по стільниці в млинець.
  • Залишилося випекти в сковороді. Посуд беремо з товстим дном.
  • Розігріваємо її з невеликою кількістю олії і обсмажуємо коржі як звичайні млинці, з кожного боку до рум’яності.
  • Обрізаємо з допомогою тарілки і ножа до потрібних розмірів.
  • Тісто підсушуємо на сковороді.
  • Кожен коржик промазуємо сметанним кремом і збираємо торт.
  • Зверху прикрашаємо тертим обсмаженою тестом.
  • Можна прибрати медовик в холодильник на пару годин, а потім насолоджуватися ніжним домашнім смаком.
Дивіться також:  Чим замінити розпушувач для тіста – 5 рецептів, як зробити розпушувач в домашніх умовах
Прокрутка до верху