Медовик, просочений сирним заварним кремом
Медовий торт з заварним кремом на основі сиру виходить таким ніжним, що і в класичному варіанті. Завдяки заварювання сирного крему, коржі добре просочуються і десерт виходить чарівно м’якими.
Для тіста і крему слід підготувати:
- 500 р цукру, в тому числі 300 г для крему;
- 100 г меду;
- 5 г соди;
- 5 г розпушувача;
- 390 г борошна;
- 1000 г сиру жирністю від 5%;
- 150 г вершкового масла.
Послідовність випічки:
- Яйця, цукор, мед, соду і розпушувач змішати віночком і відправити на водяну баню. Томити суміш, поки вона не збільшиться в об’ємі в два рази.
- Далі її слід трохи остудити і вмішати муку. Для того, щоб з тестом було легше працювати, його слід витримати 3-4 години в холодильнику.
- З готового тіста спекти 4-6 коржів. Обов’язково перед випічкою проколоти коржі в декількох місцях виделкою і пекти не більше 5 хвилин при 190 градусах.
- Щоб зробити крем, продавлений через сито сир потрібно з’єднати з нарізаним кубиками маслом, сирими курячими яйцями і цукром. Активно і безперервно помішуючи цю масу, уварити крем до густоти манної каші протягом 5-6 хвилин після закипання.
- Переслоить коржі кремом і накопичити їх один на одного стопкою. Прикрасити готовий корж крихтою або любимо іншим способом за своїм розсудом.