Медовик — класичний рецепт з заварним кремом і 4 варіанти приготування

Медовик, просочений сирним заварним кремом

Медовий торт з заварним кремом на основі сиру виходить таким ніжним, що і в класичному варіанті. Завдяки заварювання сирного крему, коржі добре просочуються і десерт виходить чарівно м’якими.

Для тіста і крему слід підготувати:

  • 500 р цукру, в тому числі 300 г для крему;
  • 100 г меду;
  • 5 г соди;
  • 5 г розпушувача;
  • 390 г борошна;
  • 1000 г сиру жирністю від 5%;
  • 150 г вершкового масла.

Послідовність випічки:

  • Яйця, цукор, мед, соду і розпушувач змішати віночком і відправити на водяну баню. Томити суміш, поки вона не збільшиться в об’ємі в два рази.
  • Далі її слід трохи остудити і вмішати муку. Для того, щоб з тестом було легше працювати, його слід витримати 3-4 години в холодильнику.
  • З готового тіста спекти 4-6 коржів. Обов’язково перед випічкою проколоти коржі в декількох місцях виделкою і пекти не більше 5 хвилин при 190 градусах.
  • Щоб зробити крем, продавлений через сито сир потрібно з’єднати з нарізаним кубиками маслом, сирими курячими яйцями і цукром. Активно і безперервно помішуючи цю масу, уварити крем до густоти манної каші протягом 5-6 хвилин після закипання.
  • Переслоить коржі кремом і накопичити їх один на одного стопкою. Прикрасити готовий корж крихтою або любимо іншим способом за своїм розсудом.
Дивіться також:  Пиріг з журавлиною – 14 рецептів приготування