Покроковий рецепт Юлії Висоцької
Авторський рецепт від Юлії Висоцької трохи відрізняється від класичного рецепту:
- сирий мигдаль – 150 г;
- білок яєчний – 1 одиниця;
- пудра цукрова – 3 ст. л.;
- сметана – 1 ст. л.;
- ванільний екстракт – ½ ч. л.;
- морська сіль – щіпка.
Приготування печива полягає в наступних діях:
- Так як печиво готується дуже швидко, можна відразу включити духовку на 160 градусів.
- З мигдалевих горішків слід приготувати борошно, подрібнивши їх у блендері.
- Окремо збити білок до стану стійкої піни. Потім додати сіль з пудрою і ще трохи попрацювати віночком.
- Ввести в білкову суміш залишилися компоненти і перемішати лопаткою/ложкою.
- На деко розкласти коржі на деякій відстані один від одного. Випікати 10 – 15 хвилин.
Ступінь готовності можна визначати за золотисто-карамельної відтінку десерту.
Перед подачею добре б посипати печиво пудрою.