Домашня випічка по ГОСТу
Мигдальне печиво, яке готувалося в радянський час, у своєму складі мала невелику кількість борошна.
Класичний рецепт по ГОСТу передбачає використання наступного переліку продуктів:
- мигдаль – 120 г;
- білок – 3 одиниці;
- цукровий пісок – 230 г;
- борошно пшеничне – 30 р.
Приготування радянського мигдалевого печива наступне:
- З мигдалю приготувати борошно, перемішати з пудрою. Потім ввести пару білків і збити віночком.
- Останнім ввести в тісто білок, що залишився, повторно попрацювати віночком або міксером.
- Масу поставити на водяну баню. Важливо уважно простежити, щоб вода не потрапляла в тісто. Помішуючи, нагрівати до тих пір, поки не розчиниться цукор.
- Перемішати масу з борошном, перекласти тісто в кондитерський мішок і викласти заготовки печива на деко.
- Випекти десерт в гарячій духовці протягом третини години.