Печиво з мигдальної муки
Печиво з мигдальної муки підійде для вегетаріанців і тих, хто просто любить дієтичні страви без компонентів тваринного походження:
- 200 г мигдальних горіхів;
- 1 ½ ст. пластівців вівсянки;
- ½ Ст. цукру;
- 4 ст. л. олії рафінованої;
- 4 ст. л. води.
Схема приготування мигдального печива:
- Насамперед, за традицією, виготовляємо борошно, подрібнюючи в дрібну крихту горіхи за допомогою блендера.
- Додаємо вівсянку до отриманої крихті і знову все подрібнюємо блендером. Поступово вводимо цукор, масло і воду – не все відразу, по одній ложці. Ступінь жирності регулюємо за особистим бажанням, але у результаті повинно вийти зовсім не липке, густе тісто.
- Закриваємо її кришкою/плівкою і відправляємо в холодильну камеру на 30 – 60 хвилин.
- Готуємо лист, розігріваємо духовку. Скачуємо вручну невеликі кульки і трохи сплющує їх долонями.
- Викладаємо заготовки на лист і випікаємо близько 20-ти хвилин до легкої золотистої скоринки.
В цьому рецепті кількості продуктів вистачає на 16 – 20 порцій, в залежності від того, якого вони розміру.