Ажурне ласощі з яєчними білками
Частування за таким рецептом вийде повітряним і легким. Особливо, якщо в якості начинки взяти, наприклад, збиті вершки. Крім кислого молока (2 ст.), потрібно підготувати: 2 курячих яйця, 1 ст. ложка пшеничного борошна, 40 мл неароматного масла, 2 ст. л. цукру, по маленькій ложці харчової соди і солі.
- Яйця поділяються на складові. Жовтки ретельно збиваються з цукром і сіллю, після чого з’єднуються з молоком. Разом інгредієнти інтенсивно вимішуються віночком.
- Борошно з содою невеликими порціями висипається в основу тесту.
- Білки з невеликою кількістю солі збиваються до появи рясної піни. Тільки після цього вони обережно дерев’яною лопаткою втручаються в тісто. Залишилося додати до інших компонентів масло.
- Повітряна маса потроху виливається на розігріту сковорідку і з неї готуються апетитні млинці.
Подається ласощі з будь-яким джемом, повидлом або варенням.