Смачні товсті млинці
Товсті млинці зазвичай подаються як самостійне блюдо з розтопленим вершковим маслом або будь-якими соусами. А ось для завертання начинок вони не підходять. З продуктів береться: 2 ст. кислого молока, півпачки жирного масла, щіпка дрібної солі, 5 сирих яєць, 320 г пшеничного борошна, 2,5 ст. л. цукру.
- Жовтки яєць ретельно збиваються з цукром і сіллю. Працювати міксером потрібно не менше 4-5 хвилин.
- Вершкове масло розтоплюється в мікрохвильовій печі і злегка остуджується. Воно повинно бути теплим, але не вогненним.
- Обидві рідкі маси з’єднуються.
- Спочатку в майбутнє тісто всипається третину від загальної заявленої кількості борошна. В процесі продукти збиваються.
- У масу відправляється перший стакан кислого продукту, а після ретельного перемішування – другий.
- Тепер всипається залишилася борошно.
- Білки збиваються в густу піну. При додаванні до тесту їх потрібно акуратно вмішувати широкої лопаткою, щоб маса не опало.
- Відразу після цього можна смажити млинці.
Складаючи готове частування стопкою, слід кожну її частину щедро змащувати розтопленим вершковим маслом або підсолодженою сметаною. Так ласощі навіть на наступний день збереже соковитість.