Як приготувати млинці без яєць?
Таке блюдо оптимально підходить для завертання різних начинок. У цьому випадку солодкий або солоний наповнювач приховає прісність млинців і додасть їм смаку. Головне, строго слідувати всім пунктам рецепта. Для таких млинців буде потрібно: 250 г борошна, 450 мл води, 6 ст. л. рослинного масла, по 1 ст. л. солі і цукру, щіпка харчової соди.
- Першим ділом борошно просіюється в миску разом з содою і сіллю. До неї додається цукор. Його кількість можна змінювати на свій смак, але слід пам’ятати про те, що занадто велика кількість піску значно ускладнить зняття готової страви зі сковороди.
- В отриману суміш невеликими порціями вливається вода, і замішується однорідне негусте тісто без грудочок. Рідини може знадобитися трохи більше або трохи менше, ніж зазначено в рецепті.
- Залишилося додати до решти інгредієнтів рослинне масло. Після цього тісто придбає досить рідку консистенцію. Це допоможе зробити млинці тонкими.
- Частування випікається з двох сторін на добре розігрітій сковороді.
Існує секрет, який дозволить господиням швидко і просто розправитися з «упертими» грудочками, які не бажають розчинятися. Потрібно поставити тісто в тепле місце на 15-20 хвилин, а потім гарненько повторно його збити виделкою або вінчиком.