Пишні дріжджові млинці на воді
На воді цілком можна приготувати навіть пишні млинці. Для цього потрібно використовувати свіжі дріжджі (20 г) і жирний кефір (200 мл). Крім зазначених інгредієнтів потрібно також взяти: 300 р борошна, 60 р цукру, 150 мл води, 2 яйця, 0,5 ч. л. солі, 50 г вершкового масла і 2 ст. л. рослинного.
- У теплій воді розчиняють дріжджі, після чого до них додається 1 ст. л. цукру і 0,5 ст. борошна. Суміш повинна підходити не менш 20 хвилин.
- В отриману опару додаються яйця, кефір, сіль, рослинне масло і залишився цукровий пісок. Всі інгредієнти ретельно перемішуються і злегка збиваються віночком.
- Далі в масу поступово всипається просеянная борошно. Готове тісто по консистенції має нагадувати домашню сметану. У такому вигляді його потрібно відправити ще на півгодини в тепле місце.
- Дріжджові млинці смажаться на гарячій сковороді з товстим дном з двох сторін.
- Дуже важливо в самому кінці густо змастити їх вершковим маслом.
Такі млинці краще всього подавати з солодкими добавками: медом, джемом, шоколадом. Для завертання начинки вони не підійдуть.