Млинець з рибою
Млинець з рибою виглядає приголомшливо. Чудова страва підходить не тільки для щоденного вживання, але й ідеально урізноманітнить святкові закуски. Закусочний торт, на відміну від десертного варіанта, не вимагає занадто багато шарів. Завдяки цьому такий торт готується швидше, але, як і десерту, йому потрібно постояти і просочитися.
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Для тесту:
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Кріп – 5 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Для начинки та прикраси:
- Сьомга слабосолона – 200 гр.
- Сир рикотта (сирний або вершковий) – 200 гр.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
- Якщо є готові млинці, буде чудово. Якщо ні, дістаємо продукти для млинця і переходимо до готування.
- У глибоку ємність просіюємо борошно. Кладемо сіль та цукровий пісок. Розбиваємо яйце і заливаємо 125 мілілітрів молока. Об’єднуємо до однорідності за допомогою віночка, розбиваючи грудочки.
- Коли в тесті не залишиться грудочок, потроху вливаємо молоко, що залишилося, продовжуючи активно вимішувати масу віночком.
- Промитий і обсушений кріп дрібно рубаємо, додаємо в тісто і наливаємо олію без запаху.
- Ретельно перемішавши, даємо постояти 10-15 хвилин. Якщо суміш вийде досить густою, вливаємо 50 мл молока або води.
- Беремо сковороду з діаметром трохи більше 18 сантиметрів. Поміщаємо на вогонь і добре розжарюємо. Перед випіканням першого млинця трохи змащуємо дно олією і виливаємо порційно тісто, повертаючи сковороду. Смажимо з двох боків до золотого відтінку. З цієї кількості тесту виходить 15 млинців. Остуджуємо їх.
- Готуємо продукти для начинки. Сьогодні я використовую сьомгу та рикотту. Можна взяти і горбушу, а сир вершковий чи сирний. Промиваємо улюблену зелень та обсушуємо.
- Від риби відрізаємо тонкі платівки і залишаємо для декору. Решту сьомги нарізаємо кубиком. Сир перекладаємо в мішок кондитерський і зрізаємо кінчик.
- Збираємо торт на плоскій тарілці. У центр кладемо млинець. Робимо спіральку з рикотти та хаотично розподіляємо рибу, нарізану кубиками.
- Знову кладемо млинець і зверху сир. Сьомгу кладемо через один шар. Таким чином готова закуска вийде рівно.
- За таким принципом збираємо весь торт. Рекомендую укладати млинці то верхньою стороною, то нижньою. Такий торт можна подавати одразу. Якщо свято має бути завтра, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на ніч у холодильник.
- Закусочний торт прикрашаємо безпосередньо перед подачею на свій смак. З залишеної сьомги робимо троянди. Доповнюємо зеленню. За бажанням робимо декор із сиру, додатково знадобиться ще 200 грамів.
- Розрізаємо апетитну закуску на порції та подаємо.
- Смачного!