Млинцевий торт – 10 простих і смачних рецептів

Млинець з рибою

Млинець з рибою виглядає приголомшливо. Чудова страва підходить не тільки для щоденного вживання, але й ідеально урізноманітнить святкові закуски. Закусочний торт, на відміну від десертного варіанта, не вимагає занадто багато шарів. Завдяки цьому такий торт готується швидше, але, як і десерту, йому потрібно постояти і просочитися.

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Для тесту:
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Кріп – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Для начинки та прикраси:
  • Сьомга слабосолона – 200 гр.
  • Сир рикотта (сирний або вершковий) – 200 гр.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

  1. Якщо є готові млинці, буде чудово. Якщо ні, дістаємо продукти для млинця і переходимо до готування.
  2. У глибоку ємність просіюємо борошно. Кладемо сіль та цукровий пісок. Розбиваємо яйце і заливаємо 125 мілілітрів молока. Об’єднуємо до однорідності за допомогою віночка, розбиваючи грудочки.
  3. Коли в тесті не залишиться грудочок, потроху вливаємо молоко, що залишилося, продовжуючи активно вимішувати масу віночком.
  4. Промитий і обсушений кріп дрібно рубаємо, додаємо в тісто і наливаємо олію без запаху.
  5. Ретельно перемішавши, даємо постояти 10-15 хвилин. Якщо суміш вийде досить густою, вливаємо 50 мл молока або води.
  6. Беремо сковороду з діаметром трохи більше 18 сантиметрів. Поміщаємо на вогонь і добре розжарюємо. Перед випіканням першого млинця трохи змащуємо дно олією і виливаємо порційно тісто, повертаючи сковороду. Смажимо з двох боків до золотого відтінку. З цієї кількості тесту виходить 15 млинців. Остуджуємо їх.
  7. Готуємо продукти для начинки. Сьогодні я використовую сьомгу та рикотту. Можна взяти і горбушу, а сир вершковий чи сирний. Промиваємо улюблену зелень та обсушуємо.
  8. Від риби відрізаємо тонкі платівки і залишаємо для декору. Решту сьомги нарізаємо кубиком. Сир перекладаємо в мішок кондитерський і зрізаємо кінчик.
  9. Збираємо торт на плоскій тарілці. У центр кладемо млинець. Робимо спіральку з рикотти та хаотично розподіляємо рибу, нарізану кубиками.
  10. Знову кладемо млинець і зверху сир. Сьомгу кладемо через один шар. Таким чином готова закуска вийде рівно.
  11. За таким принципом збираємо весь торт. Рекомендую укладати млинці то верхньою стороною, то нижньою. Такий торт можна подавати одразу. Якщо свято має бути завтра, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на ніч у холодильник.
  12. Закусочний торт прикрашаємо безпосередньо перед подачею на свій смак. З залишеної сьомги робимо троянди. Доповнюємо зеленню. За бажанням робимо декор із сиру, додатково знадобиться ще 200 грамів.
  13. Розрізаємо апетитну закуску на порції та подаємо.
  14. Смачного!
Дивіться також:  Тісто для піци - 10 рецептів у домашніх умовах