Покроковий рецепт приготування молочних коржиків на олії
Рецепт перевірений роками. Молочні коржики з посипанням з колотого арахісу знайомі всім не з чуток. Якщо ви хоч раз куштували цю випічку, то вам точно захочеться спекти її самостійно і пригостити своїх близьких.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8-10.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 250 гр.
Цукор – 80 гр.
Молоко – 50 мл.
Олія соняшникова – 40 мл.
Яйце куряче – 1 шт.
Есенція ванільна – до смаку.
Сода – 1 щіпка.
Оцет – для гасіння соди.
Арахіс – до смаку.
Процес приготування:
1. У каструлю всипте цукор і влийте молоко. Доведіть суміш до кипіння та зніміть з вогню.
2. У мисці збийте яйце та олію. Столову ложку цієї суміші залиште для змащування коржиків.
3. З’єднайте яєчну масу з молочною.
4. Потім додайте соду, гашену оцтом і частинами всипте борошно, що просіює. Замісити однорідне тісто.
5. Тісто розкотіть у пласт товщиною 4-5 міліметрів, виріжте круглі коржики.
6. Деко застеліть пекарським папером, викладіть заготовки, змастіть їх яєчно-масляною сумішшю і посипте подрібненим арахісом.
7. Запікайте коржики в духовці за 180 градусів 30-35 хвилин. Перед подачею трохи остудіть випічку.
Смачного!