Молочні коржики – 7 рецептів з дитинства за ГОСТУ

Покроковий рецепт приготування молочних коржиків на олії

Рецепт перевірений роками. Молочні коржики з посипанням з колотого арахісу знайомі всім не з чуток. Якщо ви хоч раз куштували цю випічку, то вам точно захочеться спекти її самостійно і пригостити своїх близьких.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8-10.

Інгредієнти:

Борошно пшеничне – 250 гр.

Цукор – 80 гр.

Молоко – 50 мл.

Олія соняшникова – 40 мл.

Яйце куряче – 1 шт.

Есенція ванільна – до смаку.

Сода – 1 щіпка.

Оцет – для гасіння соди.

Арахіс – до смаку.

Процес приготування:

1. У каструлю всипте цукор і влийте молоко. Доведіть суміш до кипіння та зніміть з вогню.

2. У мисці збийте яйце та олію. Столову ложку цієї суміші залиште для змащування коржиків.

3. З’єднайте яєчну масу з молочною.

4. Потім додайте соду, гашену оцтом і частинами всипте борошно, що просіює. Замісити однорідне тісто.

5. Тісто розкотіть у пласт товщиною 4-5 міліметрів, виріжте круглі коржики.

6. Деко застеліть пекарським папером, викладіть заготовки, змастіть їх яєчно-масляною сумішшю і посипте подрібненим арахісом.

7. Запікайте коржики в духовці за 180 градусів 30-35 хвилин. Перед подачею трохи остудіть випічку.

Смачного!

Дивіться також:  Пишний манник на молоці класичний - 10 простих і дуже смачних рецептів розсипчастого манника на молоці в духовці