Морква по-корейськи на зиму – 7 дуже смачних рецептів зимових заготовок

Морква, маринована по-корейськи з кабачками

Це незвичайне, але смачне поєднання овочів приємно здивує всіх присутніх за обіднім столом. Пікантний салат можна запропонувати до м’ясних соусів, котлет, картопляних оладок або вживати в якості самостійного блюда.

Необхідні інгредієнти:

  • морква – 1,2 кг;
  • кабачки (очищені) – 5,2 кг;
  • цибуля – 0,9 кг;
  • перець свіжий (чилі) – 1 шт.;
  • три головки часнику;
  • масло – 280 мл;
  • сіль, цукор – (35 і 200 грам);
  • оцет (9%) – 190 мл;
  • корейські спеції – 2 упаковки.

Готуємо:

  • Підготовлені кабачки нарізати на тоненькі брусочки. Морква нашаткувати на тертці.
  • Цибулю очистити і порізати пластинами. Чилі звільнити від насіння, видалити плодоніжки і нарізати кільцями. Часник подрібнити під пресом.
  • З’єднати всі овочі у великому тазі, насипати до них приправи, олія з оцтом, сіль і цукор. Акуратно розмішати і залишити настоятися на 1,5 години.
  • Розкласти салат в скляні ємності, зверху налити сік, що виділився.
  • Поставити заготовки в об’ємну каструлю, наповнити її водою, закип’ятити і простерилізувати. Для посуду з об’ємом 0,5 літра, буде достатньо 20 хвилин, а ємності, розраховані на один літр, повинні пробути в окропі 35-40 хвилин.
  • Після цього швидко закатати банки залізними кришками, перевернути і вкрити. Через 24 години перенести консерви на постійне місце зберігання.

Кабачки з морквою по-корейськи на зиму готові. Овочева закуска з східним ароматом пряних приправ, стане улюбленим ласощами під час обіду або вечері.

Дивіться також:  Капуста, маринована на зиму в банках – 10 рецептів приготування