Морква, маринована по-корейськи з кабачками
Це незвичайне, але смачне поєднання овочів приємно здивує всіх присутніх за обіднім столом. Пікантний салат можна запропонувати до м’ясних соусів, котлет, картопляних оладок або вживати в якості самостійного блюда.
Необхідні інгредієнти:
- морква – 1,2 кг;
- кабачки (очищені) – 5,2 кг;
- цибуля – 0,9 кг;
- перець свіжий (чилі) – 1 шт.;
- три головки часнику;
- масло – 280 мл;
- сіль, цукор – (35 і 200 грам);
- оцет (9%) – 190 мл;
- корейські спеції – 2 упаковки.
Готуємо:
- Підготовлені кабачки нарізати на тоненькі брусочки. Морква нашаткувати на тертці.
- Цибулю очистити і порізати пластинами. Чилі звільнити від насіння, видалити плодоніжки і нарізати кільцями. Часник подрібнити під пресом.
- З’єднати всі овочі у великому тазі, насипати до них приправи, олія з оцтом, сіль і цукор. Акуратно розмішати і залишити настоятися на 1,5 години.
- Розкласти салат в скляні ємності, зверху налити сік, що виділився.
- Поставити заготовки в об’ємну каструлю, наповнити її водою, закип’ятити і простерилізувати. Для посуду з об’ємом 0,5 літра, буде достатньо 20 хвилин, а ємності, розраховані на один літр, повинні пробути в окропі 35-40 хвилин.
- Після цього швидко закатати банки залізними кришками, перевернути і вкрити. Через 24 години перенести консерви на постійне місце зберігання.
Кабачки з морквою по-корейськи на зиму готові. Овочева закуска з східним ароматом пряних приправ, стане улюбленим ласощами під час обіду або вечері.