Сирно-морквяна запіканка
Поєднання ніжного сиру і яскравою соковитою морквини – ідеальне за смаковими параметрами, структурою і корисним властивостям. Таке блюдо відмінно підійде в якості сніданку до чаю або кави. Дітям пиріг можна подати з молочним коктейлем або какао.
Готується страва з:
- домашнього сиру – 0,4 кг;
- моркви – 2 шт.;
- яєць курячих – 2-3 шт.;
- цукру – 0,5 склянки;
- сметани – 3,5 ст. л.;
- соди харчової – 0,5 ч. л.;
- крупи манної – 4,5 ст. л.;
- маку – 1 ч. л.;
- родзинок або чорносливу – за смаком.
У глибокій ємності слід ретельно вимішати і після домашній сир збити білки з жовтками, цукор. Туди ж вводиться сода, гашене сметаною.
Морквина очищається і натирається на дрібну тертку. Разом з маком, манною крупою і родзинками морква вводиться в тісто. Усе ретельно вимішується і викладається у форму для запікання (можна використовувати силіконову у вигляді сердечка або тварин). Випікати слід при температурі 190 градусів протягом 40-50 хвилин. Готовий пиріг можна прикрасити базиліком, цукровою пудрою, ягодами.
Сирно-морквяна запіканка може бути приготована за іншим рецептом, з додаванням сезонних ягід. Вони зроблять випічку більш соковитою, ніжною та приємною на смак. У цьому випадку ягоди вводяться в тісто в самому кінці, після збивання яєць в піну і з’єднання їх з іншими продуктами. У зимовий час добре додати в морквяну запіканку журавлину, яка допоможе зміцнити імунітет, і прискорити одужання ГРВІ. При додаванні кислих ягід кількість цукру потрібно збільшувати.