Морквяна запіканка – 7 рецептів

Смачне ласощі з яблуками

Багато дітей люблять терте яблучко з морквою і цукром з раннього віку. А якщо додати до них сир, та ще й запекти? Напевно приблизно так думав чоловік, який придумав цей чудовий рецепт, в якому поєдналися прості продукти в одне ціле, і вийшла в підсумку прекрасна випічка.

Для приготування страви варто запастися:

  • сир – 200 г;
  • цукровим піском – 3 ч. л.;
  • сметаною – 1 ст. л.;
  • яйцями – пару штук;
  • морквиною – 2-3 коренеплоду;
  • яблуком – 1-2 шт. в залежності від розміру овоча);
  • ваніліном, корицею.

Спочатку відварюється у воді очищений помаранчевий коренеплід до готовності. Окремо в мисці слід перетерти сир, змішати його з тертим яблучком і морквою (обидва овоча подрібнюються на дрібній тертці). В отриману суміш вводяться яйця, сметана, цукровий пісок. Всі продукти вимішуються і викладаються у форму, змащену маслом і притрушенную манною крупою.

Морквяно-яблучна запіканка випікається в духовій шафі протягом 35 хвилин при температурі 190 градусів. Готовий продукт слід злегка остудити і тільки після вийняти з форми. Перед подачею можна полити згущеним молоком або сметанним соусом. Дітям може сподобатися пиріг, поданий з шоколадом або фруктово-ягідним сиропом.

Дивіться також:  Запіканка з локшини – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху