Морквяна запіканка – 7 рецептів

Запіканка з манкою і морквою

Запіканка з манкою готується часто в сім’ях, де є маленькі діти або літні люди. Для них це блюдо особливо корисно, так як легко засвоюється організмом, володіє великою кількістю корисних речовин.

Для приготування страви беруть:

  • відварену моркву – 550 г;
  • яйця – пару штук;
  • манну крупу – 3,5 ст. л.;
  • цукор – 90 г;
  • соду – половина чайної ложки;
  • кориця – 0,5 ч. л.;
  • вершкове масло – 20 г;
  • борошно – 1 ст. л.

Морква відварюється до м’якості в чистій воді. Щоб вона зберегла свою соковитість і смак, краще варити коренеплід в «мундирі». Важливо врахувати, що за рецептом потрібно трохи більше половини кілограма відвареного овоча, тому спочатку потрібно брати приблизно 900 г сирого продукту.

Після того, як коренеплід отварится і трохи охолоне, потрібно натерти його на дрібній тертці. Окремо жовтки збиваються з білками і цукром до того моменту, поки маса не стане білою і вдвічі більше початкового об’єму. У цю суміш додається сода, кориця, морква і манна крупа. Все вимішується до однорідності.

Форма для випікання змащують маслом і присипається борошном. Якщо є маленькі формочки, можна запікати овочевий пиріг в них – це буде цікавіше маленьким гурманам. Викладена маса розрівнюється в деку і відправляється в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. Випікати продукт слід до утворення на поверхні гарної скоринки. Запіканка з манкою може подаватися з вершками або морозивом.

Дивіться також:  Макаронна запіканка – 10 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху