Морквяно-гарбузова запіканка
Морквяно-гарбузова запіканка буде більше корисна, якщо приготувати її на пару, а не в духовій шафі. При цьому не обов’язково мати пароварку – достатньо закип’ятити воду в каструлі великого об’єму і встановити в неї ємність поменше, попередньо помістивши змішані продукти. Такий варіант приготування підійде для дітей молодшого віку і тих, хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом.
Готується овочевий пиріг з:
- тертого гарбуза – 100 г;
- тертої моркви – 100 г;
- молока – 120 мл;
- цукру – 30 г;
- манної крупи – 60 г;
- яйця.
Морква і гарбуз очищаються, вимиваються і натираються на тертці. У каструлі слід закип’ятити молоко, покласти в нього овочі і тушкувати їх на слабкому вогні до випаровування рідини. Коли суміш охолоне, потрібно ввести в неї всі продукти, що залишилися за рецептом і вимісити до однорідності.
Готувати на пару запіканку потрібно не більше 30 хвилин. Після викласти на відповідне блюдо, прикрасивши цукровою пудрою і ягодами.