Морквяна запіканка – 7 рецептів

Морквяно-гарбузова запіканка

Морквяно-гарбузова запіканка буде більше корисна, якщо приготувати її на пару, а не в духовій шафі. При цьому не обов’язково мати пароварку – достатньо закип’ятити воду в каструлі великого об’єму і встановити в неї ємність поменше, попередньо помістивши змішані продукти. Такий варіант приготування підійде для дітей молодшого віку і тих, хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Готується овочевий пиріг з:

  • тертого гарбуза – 100 г;
  • тертої моркви – 100 г;
  • молока – 120 мл;
  • цукру – 30 г;
  • манної крупи – 60 г;
  • яйця.

Морква і гарбуз очищаються, вимиваються і натираються на тертці. У каструлі слід закип’ятити молоко, покласти в нього овочі і тушкувати їх на слабкому вогні до випаровування рідини. Коли суміш охолоне, потрібно ввести в неї всі продукти, що залишилися за рецептом і вимісити до однорідності.

Готувати на пару запіканку потрібно не більше 30 хвилин. Після викласти на відповідне блюдо, прикрасивши цукровою пудрою і ягодами.

Дивіться також:  Рисова запіканка – 9 рецептів солодких і ситних
Прокрутка до верху