В мультиварці
Морквяна запіканка в мультиварці виходить як в дитинстві – ніжною, ароматною і дуже смачною.
Для її приготування потрібно взяти:
- морквиною – 400 г;
- манкою – 4 ст. л.;
- цукром – 120 г;
- яйця – 4 шт. категорії С0;
- родзинками – 150 г;
- вершковим маслом – 65 г;
- ваніліном, корицею;
- розпушувачем – чайна ложка без гірки;
- апельсиновою цедрою;
- рослинним маслом;
- панірувальними сухарями;
- сіль (щіпка).
Попередньо слід родзинки залити теплою водою і залишити так до того моменту, поки ягоди не розм’якнуть. Очищена морквина подрібнюється в блендері разом з цукром, яйцями і маслом. Після в суміш вводиться манна крупа, сіль, розпушувач і спеції. Все перемішується і отставляется на 25 хвилин до розбухання білих крупинок. Наприкінці в загальну масу вводиться родзинки, і продукти вимішуються до однорідності.
Чаша мультиварки змащується жиром і посипається сухарями (можна манкою). Далі в неї викладається заготівля для запіканки, всі розрівнюється і випікається в режимі «випічка» 45 хвилин. Коли пиріг трохи охолоне, можна вийняти його з форми, полити джемом і подати до столу.