Котлети з рибних консервів
Інгредієнти:
- будь-які рибні консерви в олії (підійде горбуша, сайра, сардина та інші) – 250 – 270 г;
- ріпчаста цибуля – 2 головки;
- сирі яйця – 2 шт.;
- варений рис – 1,5 склянки;
- кріп – 5 г;
- суміш перців, лаврове листя, сіль – за смаком.
Для такого рецепта можна використовувати будь-який сорт рису. Головне, щоб він був досить клейким. В іншому випадку котлети будуть сильно розвалюватися в процесі смаження. Підійде для рецепта навіть заздалегідь зварена і заморожена крупа.
Приготування:
- Цибулю дуже дрібно порубати і засмажити на будь-якому жирі до рум’яності.
- Остудити овоч і змішати з рисом.
- Всипати до інших інгредієнтів мелкопорезанный промитий і обсушенный свіжий кріп.
- Влити в масу зміст сирих яєць.
- З консервів злити масло. Витягнути з риби навіть самі дрібні кісточки і розім’яти її виделкою. Додати до всіх інших інгредієнтів.
- З отриманого густого фаршу сформувати котлети звичної форми і розміру.
- Спочатку засмажити їх на сильному вогні з кожного боку, щоб заготовки «схопилися».
- Потім долити 1/3 ст. води, покласти лавровий лист і готувати ще 6 – 7 хвилин до повної готовності.
Із зазначеної кількості продуктів виходить 10 – 12 великих котлеток. Якщо доповнити їх улюбленим гарніром, у розпорядженні господині виявиться ситний простий обід на всю велику родину.