Обід на швидку руку – 12 швидких і смачних рецептів

Котлети з рибних консервів

Інгредієнти:

  • будь-які рибні консерви в олії (підійде горбуша, сайра, сардина та інші) – 250 – 270 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 головки;
  • сирі яйця – 2 шт.;
  • варений рис – 1,5 склянки;
  • кріп – 5 г;
  • суміш перців, лаврове листя, сіль – за смаком.

Для такого рецепта можна використовувати будь-який сорт рису. Головне, щоб він був досить клейким. В іншому випадку котлети будуть сильно розвалюватися в процесі смаження. Підійде для рецепта навіть заздалегідь зварена і заморожена крупа.

Приготування:

  • Цибулю дуже дрібно порубати і засмажити на будь-якому жирі до рум’яності.
  • Остудити овоч і змішати з рисом.
  • Всипати до інших інгредієнтів мелкопорезанный промитий і обсушенный свіжий кріп.
  • Влити в масу зміст сирих яєць.
  • З консервів злити масло. Витягнути з риби навіть самі дрібні кісточки і розім’яти її виделкою. Додати до всіх інших інгредієнтів.
  • З отриманого густого фаршу сформувати котлети звичної форми і розміру.
  • Спочатку засмажити їх на сильному вогні з кожного боку, щоб заготовки «схопилися».
  • Потім долити 1/3 ст. води, покласти лавровий лист і готувати ще 6 – 7 хвилин до повної готовності.

Із зазначеної кількості продуктів виходить 10 – 12 великих котлеток. Якщо доповнити їх улюбленим гарніром, у розпорядженні господині виявиться ситний простий обід на всю велику родину.

Дивіться також:  Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою – 7 рецептів