Обліпиха з цукром на зиму без варіння — класичний рецепт
Класичний рецепт заготівлі на зиму обліпихи з цукром вважається самим щадним. Він допомагає зберегти не тільки гарний бурштиновий колір ягід, але і практично всі вітаміни.
Для приготування потрібні тільки:
- 1000 г ягід;
- 1300 г цукру.
Робимо заготовку покроково:
- Ягоди ретельно перебрати, видаливши сміття, листя та лікує екземпляри. Потім вимити в прохолодній воді і просушити, розсипавши тонким шаром на рушник або серветці.
- Далі акуратно, щоб не пошкодити ягоди, змішати обліпиху з 1000 г цукру. Розкласти фрукти в цукрі за сухим і простерилизованным банкам, заповнюючи тару на¾. Решту обсягу засипати цукром.
- Щільно прикрити банки кришками і прибрати їх у холодильник. Поступово весь цукор розчиниться і змішається з ягідним соком, в результаті чого в банку залишаться тільки ягоди в густому цукровому сиропі.