Обліпиха з цукром на зиму без варіння – 5 смачних і корисних рецептів

Обліпиха з цукром на зиму без варіння — класичний рецепт

Класичний рецепт заготівлі на зиму обліпихи з цукром вважається самим щадним. Він допомагає зберегти не тільки гарний бурштиновий колір ягід, але і практично всі вітаміни.

Для приготування потрібні тільки:

  • 1000 г ягід;
  • 1300 г цукру.

Робимо заготовку покроково:

  • Ягоди ретельно перебрати, видаливши сміття, листя та лікує екземпляри. Потім вимити в прохолодній воді і просушити, розсипавши тонким шаром на рушник або серветці.
  • Далі акуратно, щоб не пошкодити ягоди, змішати обліпиху з 1000 г цукру. Розкласти фрукти в цукрі за сухим і простерилизованным банкам, заповнюючи тару на¾. Решту обсягу засипати цукром.
  • Щільно прикрити банки кришками і прибрати їх у холодильник. Поступово весь цукор розчиниться і змішається з ягідним соком, в результаті чого в банку залишаться тільки ягоди в густому цукровому сиропі.
Дивіться також:  Хрін на зиму – 7 дуже смачних рецептів зимових заготовок
Прокрутка до верху