Як приготувати з глодом
Завдяки корисним властивостям обліпихи та глоду цю заготовку важко назвати десертом, оскільки це швидше солодке ліки, яке підтримає імунітет в холодну пору року.
Пропорції входять до складу ласощів інгредієнтів:
- 1000 м обліпихи;
- 600 г глоду;
- 500 г цукрового піску.
Алгоритм дій:
- Помаранчеві ягідки обліпихи перебрати, промити і обсушити, розподіливши тонким шаром на ситі, потім протерти їх через сито.
- Перебрані плоди глоду бланшувати в окропі 1-2 хвилини, після цього пропустити їх через дрібнопористе металеве сито.
- Отвешиваем вказане в рецепті кількість отриманого ягідного пюре обліпихи та глоду, змішати його з цукром і прогріти до сімдесяти градусів.
- Літрові і півлітрові скляні банки добре вимити і простерилізувати. Розлити по банках прогріту заготівлю і відправити стерилізуватися. Тривалість цього процесу для тари об’ємом 0,5 літра складе 20 хвилин, для 1 літра – 25-30 хвилин.
- Стерильну заготівлю закатати кришками і після охолодження прибрати на зберігання в підвал або комору.