Обліпиха з цукром на зиму без варіння – 5 смачних і корисних рецептів

Як приготувати з глодом

Завдяки корисним властивостям обліпихи та глоду цю заготовку важко назвати десертом, оскільки це швидше солодке ліки, яке підтримає імунітет в холодну пору року.

Пропорції входять до складу ласощів інгредієнтів:

  • 1000 м обліпихи;
  • 600 г глоду;
  • 500 г цукрового піску.

Алгоритм дій:

  • Помаранчеві ягідки обліпихи перебрати, промити і обсушити, розподіливши тонким шаром на ситі, потім протерти їх через сито.
  • Перебрані плоди глоду бланшувати в окропі 1-2 хвилини, після цього пропустити їх через дрібнопористе металеве сито.
  • Отвешиваем вказане в рецепті кількість отриманого ягідного пюре обліпихи та глоду, змішати його з цукром і прогріти до сімдесяти градусів.
  • Літрові і півлітрові скляні банки добре вимити і простерилізувати. Розлити по банках прогріту заготівлю і відправити стерилізуватися. Тривалість цього процесу для тари об’ємом 0,5 літра складе 20 хвилин, для 1 літра – 25-30 хвилин.
  • Стерильну заготівлю закатати кришками і після охолодження прибрати на зберігання в підвал або комору.
Дивіться також:  Квашена капуста з медом – 8 рецептів швидкого приготування дуже смачної квашеної капусти на зиму
Прокрутка до верху