Обліпиха з цукром на зиму без варіння – 5 смачних і корисних рецептів

Готуємо в блендері

За допомогою блендера за кілька хвилин можна отримати гладке обліпихова пюре без кісточок, де разом з цукром чудово збережуться вітаміни, якими багата ягода. Таку заготовку можна додавати в чай, використовувати для випічки або просто їсти ложкою.

На одну порцію обліпихи з цукром у блендері знадобляться:

  • 1250 р обліпихи;
  • 1000 г білого кристалічного цукру.

Як приготувати обліпиху з цукром без варіння:

  • Підготовлені чисті ягоди короткими імпульсами пюрировать блендером. Отриману кашку відфільтрувати через сито, щоб відокремити кісточки.
  • У готове пюре всипати цукор, перемішати і витримати при кімнатній температурі чотири години, періодично перемішуючи, щоб всі солодкі кристали розчинилися.
  • Після цього заготівлю розкласти по чистим і стерильним банкам, зверху закрити пергаментом, капроновими або залізними кришками і прибрати на зберігання в прохолодне і темне місце.

Щоб створити більш сприятливі умови для зберігання заготовки, не поддававшейся термічної обробки, в кожній банці можна зробити цукрову «пробку», насипавши зверху пару столових ложок цукру.

Дивіться також:  Компот з яблук на зиму – 7 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху