Готуємо в блендері
За допомогою блендера за кілька хвилин можна отримати гладке обліпихова пюре без кісточок, де разом з цукром чудово збережуться вітаміни, якими багата ягода. Таку заготовку можна додавати в чай, використовувати для випічки або просто їсти ложкою.
На одну порцію обліпихи з цукром у блендері знадобляться:
- 1250 р обліпихи;
- 1000 г білого кристалічного цукру.
Як приготувати обліпиху з цукром без варіння:
- Підготовлені чисті ягоди короткими імпульсами пюрировать блендером. Отриману кашку відфільтрувати через сито, щоб відокремити кісточки.
- У готове пюре всипати цукор, перемішати і витримати при кімнатній температурі чотири години, періодично перемішуючи, щоб всі солодкі кристали розчинилися.
- Після цього заготівлю розкласти по чистим і стерильним банкам, зверху закрити пергаментом, капроновими або залізними кришками і прибрати на зберігання в прохолодне і темне місце.
Щоб створити більш сприятливі умови для зберігання заготовки, не поддававшейся термічної обробки, в кожній банці можна зробити цукрову «пробку», насипавши зверху пару столових ложок цукру.