Обліпиха з цукром на зиму без варіння – 5 смачних і корисних рецептів

Обліпиха, протерта з цукром і яблуками

Густий джем без застосування високих температур виходить з обліпихи з додаванням яблук. Таку заготовку можна намазати на тост до ранкового чаю або використовувати для начинки пирогів. Яблука слід відбирати кисло-солодких сортів.

Для такого зимового ласощі знадобиться:

  • 1000 м обліпихового пюре;
  • 400 г протертих яблук;
  • 500 г цукру.

Черговість кулінарних процесів:

  • Перший справою потрібно підготувати обліпихова пюре і протерті яблука у вказаній в рецепті кількості. Для першого промиту і перебрану ягоду продавити через сито. Макуха, який утворюється в результаті, можна використовувати для приготування компоту.
  • Яблука помити, нарізати на часточки, скласти в каструлю, на дно якої було налито трохи (вистачить приблизно однієї склянки) води. Після цього протушкувати фрукти до м’якості і продавити через сито.
  • Підготовлені банки відправити в духовку для прожарювання і стерилізації, а тим часом з’єднати обліпиху, яблука і цукор, старанно все перемішати і прогріти до 70 градусів.
  • Розкласти заготовку по гарячих банкам, простерилізувати аналогічно рецептом з глодом, відразу закатати кришками і поставити на зберігання.
Дивіться також:  Варення з волоських горіхів – 6 рецептів, як приготувати. Чим корисне варення із зелених волоських горіхів
Прокрутка до верху