Обліпиха, протерта з цукром і яблуками
Густий джем без застосування високих температур виходить з обліпихи з додаванням яблук. Таку заготовку можна намазати на тост до ранкового чаю або використовувати для начинки пирогів. Яблука слід відбирати кисло-солодких сортів.
Для такого зимового ласощі знадобиться:
- 1000 м обліпихового пюре;
- 400 г протертих яблук;
- 500 г цукру.
Черговість кулінарних процесів:
- Перший справою потрібно підготувати обліпихова пюре і протерті яблука у вказаній в рецепті кількості. Для першого промиту і перебрану ягоду продавити через сито. Макуха, який утворюється в результаті, можна використовувати для приготування компоту.
- Яблука помити, нарізати на часточки, скласти в каструлю, на дно якої було налито трохи (вистачить приблизно однієї склянки) води. Після цього протушкувати фрукти до м’якості і продавити через сито.
- Підготовлені банки відправити в духовку для прожарювання і стерилізації, а тим часом з’єднати обліпиху, яблука і цукор, старанно все перемішати і прогріти до 70 градусів.
- Розкласти заготовку по гарячих банкам, простерилізувати аналогічно рецептом з глодом, відразу закатати кришками і поставити на зберігання.