Як зберігати обліпиху з цукром?
Зимові заготовки без варіння з обліпихи та інших ягід і фруктів вимагають пильної уваги до умов зберігання. Звичайно, цукор виступає натуральним консервантом, але щоб сире варення не забродило, його потрібно зберігати в прохолодному приміщенні з хорошою вентиляцією. В умовах міської квартири для цієї мети можна застосувати і холодильник.
Перетерта з цукром обліпиха може засахариться і розшаруватися на сироп і желе, на смакових якостях і користь продукту це ніяк не позначиться, тому його можна сміливо вживати в їжу.
Термін зберігання обліпихи з цукром без варіння при належних умовах складає до двох років, але ось вживати заготовку в їжу відразу після приготування не рекомендується, їй треба час, щоб настоятися.