З лимоном
З цим фруктом страва набуває насичений цитрусовий смак і аромат. Але ось замінювати лимон лаймом не слід. Крім одного фрукта, в рецепті буде використовуватися: 270 мл кефіру середньої жирності, ¼ ч. ложки харчової соди, куряче яйце, 170 р. білої борошна вищого сорту, 3 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. неароматного соняшникової олії.

Нехолодну кефір, добре перемішаний з харчовою содою, залишається до збільшення маси в об’ємі приблизно в 2 рази.
З лимона видавлюється пара столових ложок соку, а його цедра обережно натирається на тертці з самими дрібними осередками. Достатньо однієї маленької ложки запашного продукту.
У кефір додається цукор і яйце. Після легкого збивання в масу відправляється цедра.
За допомогою віночка або міксера (на мінімальній швидкості) маса набуває однорідне стан.
Залишилося в миску з основою всипати через сито борошно пшеничне. Після вливання соняшникової олії, всі продукти знову добре збиваються.
Готуються лимонні оладки на сухій сковорідці. Масло є в тесті. Можна лише змастити посуд перед першою порцією частування силіконової пензликом, змоченої в будь-якому жирі.
Прекрасно поєднується з таким ласощами будь-ягідний або фруктовий джем.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11