Вівсяні оладки для дітей на молоці
Необхідні продукти:
- яйце;
- незбиране молоко — 500 мл;
- пластівці вівсяні (Геркулес) — 100 г;
- цукор-пісок — 25 г;
- борошно — 150 г;
- сода харчова — ½ ч. л.;
- пісне масло;
- щіпка солі.
Поетапне приготування:
- Заливаємо «Геркулес» вскипевшим цільним молоком, залишаємо на півгодини в такому стані для набухання.
- Вбиваємо в підготовлені вівсяні пластівці яйце, додаємо цукор, щіпку солі, просіяне борошно, погашену оцтом соду. Замішуємо тісто, отримуємо складу, по консистенції схожий з густою домашньою сметаною.
- Набиваємо ложкою частину вівсяної маси, викладаємо на розігріту сковороду з маслом можливу кількість вівсяних оладок.
- Обсмажуємо вироби з двох сторін на тихому вогні до отримання легкої скоринки.