Пишні оладки на молоці і дріжджах
Склад інгредієнтів:
- просеянная борошно — 500 г;
- швидкі дріжджі — 10 г;
- незбиране молоко — 400 мл;
- звичайний цукор — 100 р.
Поетапне приготування:
- Нагріваємо в сотейнику молоко до теплого стану (близько 40 °C). Виливаємо рідину в миску, додаємо білий цукор, щіпку солі, ретельно все перемішуємо до повного розчинення сипучих компонентів.
- На наступному етапі розпускаємо в молочній суміші сухі дріжджі, залишаємо складу на чверть години для активізації живих бактерій.
- Коли маса піднялася пишною «шапкою», приєднуємо невеликими порціями борошно, перемішуємо вінчиком компоненти їжі, видаляємо всі грудочки.
- Тепер можна приступити до випікання апетитних виробів. Відбираємо ложкою частину тіста, викладаємо на сковороду, розміщуючи можливу кількість порцій.
- Намагаємося не допускати зіткнення. Щоб оладки стали пишними, добре пропеченными, смажити їх потрібно на середньому вогні.
- Залишилося використовувати тісто, викласти стопку золотистої здоби на тепле блюдо, подати зі сметаною, джемом або ароматним сиропом.