Оладки без яєць
Секрет представленого рецепта укладений правильно вивіреному балансі між компонентами тіста, а також послідовності їх з’єднання. Дотримання цих умов дозволяє отримати ніжне і дуже смачне блюдо.
Продукти:
- незбиране молоко (1%) — 250 мл;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- бутильована вода — 25 мл;
- звичайний цукор — 25 г;
- ваніль або кориця — за бажанням;
- борошно пшеничне — 180 г;
- олія (оливкова або соняшникова) — 40 р.
Покрокове приготування:
- Змішуємо в чаші попередньо просіяне борошно, розпушувач, дрібку солі, цукор, ваніль або корицю.
- В іншому посуді з’єднуємо незбиране молоко, бутильовану воду, свіже топлене або рослинне масло.
- Підготовлені рідкі компоненти поміщаємо в сипучий складу (не навпаки!), змішуємо продукти, працюючи без особливого ентузіазму». В даному випадку гладка структура тесту нам не потрібна. Інакше оладки можуть бути жорсткими і немов «гумовими».
- Нагрівання сковороди бажано починати до початку приготування тіста, на що ми витратили зовсім небагато часу.
- Далі діємо звичним способом. Налаштовуємо середню висоту полум’я, відбираємо ложкою частину ароматну масу, викладаємо кружечки на дно обробленої маслом сковороди.
- Швидко (по 2 хвилини) підсмажуємо обидві сторони кожного виробу до отримання золотистого відтінку. Перевертаючи оладки, робимо це швидко, щоб верхній, ще не пропечений шар, не «втік»!
Вищим задоволенням стане шоколадний сироп, яким поливаємо гарячі вироби. Справжнє джерело гормонів щастя і радості!