Оладки на молоці з содою
Необхідні продукти:
- двовуглекислий натрій (сода) — ½ ч. л.;
- борошно просеянная — 300 г;
- яйця — 2 шт.;
- оцет столовий — 5 р;
- незбиране молоко — 200 мл;
- білий цукор — 50 г;
- щіпка солі і олію.
Покрокове приготування:
- З’єднуємо цукор-пісок з яйцями, міксером збиваємо суміш до розчинення солодких кристалів, отримання пінної «шапки».
- Вливаємо в пишну масу тепле молоко, перемішуємо склад, потім просіваємо невеликими частинами борошно.
- В останню чергу додаємо харчову соду погашену оцтом, знову з’єднуємо продукти до однорідного стану. Залишаємо тісто в теплі на чверть години.
- Остаточно перемішуємо настоявшуюся масу. Прогріваємо сковороду з маслом, підсмажуємо рум’яні пампушки з хрусткою скоринкою.