Овочеве рагу – 12 найкращих рецептів

Овочеве рагу з кабачками — дуже смачний рецепт

Якщо в холодильнику залишилися тільки кабачки, то за цим рецептом можна отримати чудове рагу, яке відмінно підійде до будь-якої каші, макаронів і, звичайно ж, м’яса.

  • 2 невеликих кабачка;
  • 2 болгарських перцю;
  • 2 морквини;
  • 1 велика цибулина;
  • 4 помідора;
  • за смаком сіль і перець;
  • зелень.

Приготування:

  • Кабачки вимити, кожен розрізати уздовж на 4 частини, а потім порубаєте на дрібні шматочки.
  • Швидко обсмажте до рум’яного кольору в невеликій кількості масла і перекладіть в каструльку.
  • Моркву наріжте великими шматочками, а цибулю – дрібними кубиками. Обсмажте їх в залишках олії до м’якості.
  • Додайте нарізані часточками помідори. Посоліть і поперчіть. Прикрийте кришкою і протушкувати 5-7 хвилин.
  • В цей час видаліть у перців насінну коробочку, наріжте їх соломкою і відправте в каструлю з кабачками.
  • Туди ж вилийте томатно–овочевий соус, перемішайте, якщо потрібно ще трохи присолите.
  • Тушкуйте на малому газу, поки рідина в каструльці не википить рівно вдвічі, а кабачки не придбають м’якість.
  • В кінці додайте рубану зеленушку, за бажанням – трохи часнику.

Дивіться також:  Макарони з тушонкою – 5 рецептів приготування