Печиво для тірамісу: як називається, як зробити і чим можна замінити?

Тірамісу з сиру і печива в домашніх умовах

Рецепт з розряду «на швидку руку». Можливо, для великого свята він буде не до речі, але для посиденьок з подружками або сімейного чаювання, то, що потрібно!

Рецепт страви з сиру і печива має гранично просте поєднання продуктів:

  • упаковка пісочного печива;
  • 200 гр нежирного сиру;
  • 100 гр сметани;
  • 50 гр цукру;
  • щіпка ваніліну;
  • зварений кави (або напій з розчинної кави);
  • какао.

Заздалегідь заварюємо невелику чашечку кави.

З сиру, сметани, цукру і ваніліну приготуємо крем для десерту. Все складаємо в глибоку ємність і віночком вимішуємо однорідний крем. Можна скористатися блендером — так приготування прискориться в рази.

На плоске блюдо викладаємо шар печива, умочуючи його в кавовому напої. Наступним шаром викладаємо крем, далі повторюємо шар печива і знову – крем, до тих пір, поки не закінчаться продукти. Останній шар — кремовий. Зверху посипаємо какао.

Десерт ставимо в холодильник на пару годин, щоб крем застиг. Накриваємо стіл.

На замітку. Кава готується дуже міцним, без цукру. Спиртні напої, збагачують смак пікантним ароматом, додаються за бажанням.

Дивіться також:  Печиво «Ювілейне» — 4 рецепти як зробити своїми руками
Прокрутка до верху