Секрети приготування Дамських пальчиків
Орієнтуючись на прості поради, печиво «Дамські пальчики» вийдуть легкими, пористими, повітряними:
- Яєчна і жовткова маса повинні збиватися окремо. При з’єднанні ні в якому разі не використовується міксер і висока швидкість опрацювання віночком.
- Рекомендується цукор застосовувати дрібного помелу або замінити пудрою, яку можна подрібнити в кавомолці із звичайного цукру. Пудра зробить масу більш стійкою.
- Для тонкого вишуканого аромату додайте в тісто трохи лимонного екстракту. До речі, він же зробить тісто світліше, і в результаті після випікання печиво придбає приємний золотистий відтінок.
- Використовувати в рецептах тільки свіжі продукти. Особливо це стосується яєць і молочних складових.
- Білки краще збиваються, якщо вони заздалегідь охолоджені.
Варто зазначити, що в різних країнах печиво Савоярді готується під різними назвами. «Дамські пальчики» — назва десерту, яке прийшло до нас з Великобританії. Голландці його називають «довгі пальці» — готують тонкими довгими смужками. У Німеччині це печиво більш широке і називається «ложки». А бразильці називають його «бісквіти до шампанського» — ймовірно, через його відносну м’якість і пористість, нагадує бульбашки шампанського.