Печиво для тірамісу: як називається, як зробити і чим можна замінити?

Секрети приготування Дамських пальчиків

Орієнтуючись на прості поради, печиво «Дамські пальчики» вийдуть легкими, пористими, повітряними:

  • Яєчна і жовткова маса повинні збиватися окремо. При з’єднанні ні в якому разі не використовується міксер і висока швидкість опрацювання віночком.
  • Рекомендується цукор застосовувати дрібного помелу або замінити пудрою, яку можна подрібнити в кавомолці із звичайного цукру. Пудра зробить масу більш стійкою.
  • Для тонкого вишуканого аромату додайте в тісто трохи лимонного екстракту. До речі, він же зробить тісто світліше, і в результаті після випікання печиво придбає приємний золотистий відтінок.
  • Використовувати в рецептах тільки свіжі продукти. Особливо це стосується яєць і молочних складових.
  • Білки краще збиваються, якщо вони заздалегідь охолоджені.

Варто зазначити, що в різних країнах печиво Савоярді готується під різними назвами. «Дамські пальчики» — назва десерту, яке прийшло до нас з Великобританії. Голландці його називають «довгі пальці» — готують тонкими довгими смужками. У Німеччині це печиво більш широке і називається «ложки». А бразильці називають його «бісквіти до шампанського» — ймовірно, через його відносну м’якість і пористість, нагадує бульбашки шампанського.

Дивіться також:  Печиво пальці відьми – 4 СТРАШНИХ рецептів на ХЕЛЛОУЇН!
Прокрутка до верху