Молочне ласощі за традиційним рецептом
Вам знадобиться:
- борошно – 3 склянки;
- крохмаль – 1 ст. ложка;
- сироп – 1 ч. ложка;
- маргарин – 120 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- молоко – 1 ст. ложка;
- яйце – 1 шт.;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- сода – ½ ч. ложки;
- сіль – щіпка.
Розм’якшений маргарин перетирається разом з цукром і дрібкою солі протягом декількох хвилин. Потім в миску додається сироп, куряче яйце і молоко. Просеянная борошно змішують з крохмалем і кладеться до решти інгредієнтів.
Не зайвим буде дізнатися, як приготувати спеціальний сироп для «Ювілейного». Використовуйте 3 склянки цукру і 1,5 склянка води. Ретельно перемішайте, покладіть в каструльку і надішліть її на плиту. Доведіть до кипіння, зніміть з’явилася пінку, покладіть 5 грам лимонної кислоти і продовжуйте варити на повільному вогні до півгодини.
Якщо ви збільшите час приготування, то сироп потемніє.
Дайте йому охолонути до прийнятної температури і додайте слабкий розчин соди і солі (кладеться буквально по щіпці). Добре перемішайте. Тепер сироп готовий до додавання у тісто для печива
Замішайте тісто вручну і розкачайте в тонкий прямокутник. Поки духова піч розігрівається до 200 градусів, виріжте за допомогою формочки необхідну кількість печива. Застеліть деко пергаментним папером, викладіть на нього заготовки і відправте випікатися на 20 хвилин.