Печиво «Ювілейне» — 4 рецепти як зробити своїми руками

Трохи історії про улюблене печиво

Відоме всім «Ювілейне» печиво має давню історію, яка тягнеться ще з часів Російської Імперії. Воно було створене французом Адольфом Сіу в честь трехсотлетия царської династії Романових. Випуск десерту був налагоджений в 1913 році на Московській кондитерській фабриці, яка після революції і націоналізації в 1920 стала носити назву «Більшовик». У перший день продажів печива виручка склала трохи більше 120-ти рублів, що на той момент вважалося дуже солідною сумою.

Пізніше компанія була викуплена спочатку Danone, а потім і Kraft Foods, нині відомої як Mondelez. У 2013 році Ювілейного виповнилося 100 років і до цієї події був приурочений лімітований випуск печива з відповідної друкованої написом. На сьогоднішній день десерт проводиться в Росії на двох заводах в Краснодарському краї і Володимирської області.

Дивіться також:  Печиво через м’ясорубку – 5 рецептів приготування вдома
Прокрутка до верху