Розсольник з тушонкою і перловкою
З тушонкою блюдо швидше приготується, ніж з шматками м’яса. Розсольник виходить наваристим, ситний і дуже смачним.
Інгредієнти:
- 1 банка тушонки;
- 100 г моркви;
- 150 г солоних огірків;
- 200 г томатів;
- 0,3 кг картоплі;
- 60 р ріпчастої цибулі;
- 2 л води;
- оливкова олія для смаження;
- 0,5 склянки перлової крупи;
- сіль і перець за смаком.
Покрокова інструкція:
- Крупу замочуємо у холодній воді. Через 2 години рідину зливаємо.
- Моркву і цибулю подрібнюємо. Картоплю, помідори і огірки нарізаємо кубиками.
- Воду потрібно закип’ятити, додати перловку. Вогонь зменшити і дати покипіти 15 хвилин.
- Готуємо зажарку. Наливаємо в сковороду оливкове масло, додаємо цибулю і моркву. Пасеруємо їх, додаємо помідори і залишаємо нудитися 7 хвилин. Коли томат стане м’яким, кладемо огірки і обсмажуємо 2 хвилини.
- Варимо картоплю з перловкою, через 15 хвилин додаємо яловичу тушонку і підливу.
- Варити ще 15 хвилин.
Розсольник готовий до вживання. Перед подачею заправте сметаною і посипте зеленню.