Пхали рецепт – 8 рецептів, як приготувати грузинське блюдо

Незвичайний рецепт з кропиви з імбиром

Багато вважають, що кропива – це шкідливий і небезпечний бур’ян, але насправді, таке пекуче рослина дуже корисно для здоров’я. Воно очищає організм від токсинів і насичує його поживними речовинами. При цьому кропива наділена відмінними смаковими якостями, тому її широко використовують в кулінарії. Грузинське пхали також можна приготувати з листя кропиви – повірте, буде дуже смачно!

Інгредієнти:

  • листя кропиви;
  • цибулина;
  • дві часникових зубки;
  • склянка горіхів;
  • ложка подрібненого імбиру;
  • оцет і сіль за смаком;
  • дві ч. ложки хмелі-сунелі;
  • щіпка шафрану.

Спосіб приготування:

  • Кількість листя кропиви відміряємо по літражу, нам знадобитися 1,5 літра. Заливаємо їх окропом і через дві хвилини перекладаємо в сито.
  • В двох ложках відвару кропиви розводимо шафран.
  • Блендером подрібнюємо часник, цибулю і горіхи. Потім кладемо в отриманий склад обсушені листя пекучої трави і все подрібнюємо до однорідності.
  • Додаємо в масу спеції, вливаємо шафрановий настій, додаємо імбир, перемішуємо і ставимо в холод.
  • Робимо з охолодженої маси кульки, прикрашаємо горіхами.
Дивіться також:  Курка з печерицями – 10 рецептів смачних страв
Прокрутка до верху