Незвичайний рецепт з кропиви з імбиром
Багато вважають, що кропива – це шкідливий і небезпечний бур’ян, але насправді, таке пекуче рослина дуже корисно для здоров’я. Воно очищає організм від токсинів і насичує його поживними речовинами. При цьому кропива наділена відмінними смаковими якостями, тому її широко використовують в кулінарії. Грузинське пхали також можна приготувати з листя кропиви – повірте, буде дуже смачно!
Інгредієнти:
- листя кропиви;
- цибулина;
- дві часникових зубки;
- склянка горіхів;
- ложка подрібненого імбиру;
- оцет і сіль за смаком;
- дві ч. ложки хмелі-сунелі;
- щіпка шафрану.
Спосіб приготування:
- Кількість листя кропиви відміряємо по літражу, нам знадобитися 1,5 літра. Заливаємо їх окропом і через дві хвилини перекладаємо в сито.
- В двох ложках відвару кропиви розводимо шафран.
- Блендером подрібнюємо часник, цибулю і горіхи. Потім кладемо в отриманий склад обсушені листя пекучої трави і все подрібнюємо до однорідності.
- Додаємо в масу спеції, вливаємо шафрановий настій, додаємо імбир, перемішуємо і ставимо в холод.
- Робимо з охолодженої маси кульки, прикрашаємо горіхами.