З картоплею
Якщо хочете щільно поснідати, то приготуйте ситна і смачна страва, яке легко зробити вдома. Якщо хочете начинку більш соковиту, то підійде закритий варіант пирога.
Інгредієнти:
- тісто листкове – 1000 м;
- масло вершкове – 90 г;
- спеції;
- фарш м’ясний – 650 г (краще брати змішаний з двох видів м’яса);
- сіль;
- цибуля – 170 г ріпчаста;
- яйце куряче – 1 шт.;
- картопля – 530 р.
Приготування:
- За пару годин до початку готування дістати тісто. Воно має відлежатися в кімнатній температурі і розморозитися в природних умовах.
- Розкачати два пласта. Розмір першого повинен бути побільше.
- Картоплю нарізати. Вийдуть тонкі бруски.
- Нашаткувати цибулину. Зробити це дрібніші.
- Перемішати овочі з фаршем.
- Підсолити.
- Присипати спеціями.
- Перемішати.
- Застелити деко великим листом тесту.
- Розподілити начинку.
- Порубати масло вершкове. Необхідні дрібніші шматочки.
- Розкидати по поверхні начинки.
- Накрити другим пластом.
- Краї повинні бути щільно защипнуты.
- Для виходу пари зробити проколи в центрі заготовки.
- Помістити на 2/3 години в духову шафу.
- Режим 200 гр.
- Дістати. Помазати яйцем.
- Запікати п’ять хвилин.