З пісочного тіста в духовці
Гурмани будуть в захопленні від цього мандаринового пирога.
Вам знадобиться:
- 200 г замороженого вершкового масла;
- 1 яйце;
- 0,5 склянки цукрового піску;
- 5 шт. мандаринів;
- 2 ст. л. яблучного джему;
- 2 склянки борошна.
Покрокова інструкція:
- Вершкове масло порубати з борошном, повинна вийти дрібна крупка.
- Додати яйце і цукор.
- Швидко замісити тісто.
- Тісто витримати в холодильнику хоча б 1 годину, але можна і довше.
- Готове тісто поділити на дві частини.
- Більший шматок розподілити в рознімної формі, товщина пласта приблизно 2 см, щоб не просочилася начинка. По краю тіста сформувати бортика.
- На тісто нанести тонкий шар будь-якого джему
- На джем красиво укласти часточки мандарина, очищеного від волокон.
- Тісто використовувати для прикраси верху пирога, наприклад, заморозити, а потім натерти і отриману крихту розсипати по поверхні, або розкласти смужки тіста у вигляді решітки.
- Смачне ласощі з духовки буде готове вже через півгодини.