Тертий твороженный пиріг
Такий рецепт особливо сподобається мамам, які ніяк не можуть нагодувати капризного малюка сиром. Терте тісто заховають шар молочного продукту і дозволять створити рум’яну скоринку. З продуктів береться: 90 г вершкового масла, 2/3 склянки цукрового піску, сире яйце, пачка середньо жирного сиру, 3 ст. л. густої сметани, ¼ маленької ложки солі, 1,5-1,7 ст. пшеничного борошна, половинка маленької ложки соди.

Масло ріжеться мініатюрними брусками і відправляється в глибоку миску.
Зверху насипається цукор. Продукти виделкою розтираються до однорідності.
До отриманої суміші додається куряче яйце.
Після перемішування в масу додається борошно. Краще її попередньо просіяти, піднявши ємність з нею на відстані, щоб наситити киснем.
Після додавання інших сипучих компонентів, замішують м’яке тісто.
Сирна маса перемішується з цукром і сметаною.
Половина тесту викладається в промаслений форму, зверху відправляється вся начинка.
Залишилася м’яка маса натирається поверх сиру. Щоб було простіше це зробити, можна попередньо відправити її в морозильну камеру.
Готується 35 хвилин в гарячій духовці.
Ще гарячою випічка ріжеться на шматки, так як з остившім пирогом зробити це красиво буде проблематично.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13