Десерт з абрикосовим джемом
Уявімо, що у вас в будинку планується велике свято, а на десерт потрібно буде подати щось дуже легке і настільки ж незвичайне. Пропонуємо спробувати частування з вершків, абрикосового джему з тонким крастом з печива.
Підготуємо:
- жирні вершки – 500 мл;
- ваніль – 2 пакетика;
- абрикосовий джем – 200 мл;
- листочки м’яти для прикраси;
- печиво «ювілейне» — пачка.
Печиво подрібнюємо в крихту, викладаємо на одне прозорих креманок, заповнюючи їх на одну третину. Вершки збиваємо до стійкої піни. На печиво кладемо абрикосовий джем, а зверху – збиті вершки. Посипаємо кожну порцію ваніллю, прикрашаємо м’ятою. Десерт можна приготувати за пару годин до подачі – шматочки печива просочаться джемом, стануть соковитими. Тільки не забудьте подавати його в охолодженому вигляді.