Торт «Зебра» з маком
З додаванням маку і просоченням з сметанного крему бісквіт з мармуровим малюнком перетворюється в торт «Зебра».

Інгредієнти:
- какао – 65 г;
- цукровий пісок – 25 г для крему;
- сода – 1 ч. ложка;
- мак – 100 г;
- сметана – 200 мл для крему;
- борошно – 450 г;
- ванілін – пол ч. ложки;
- масло – 1 ч. ложка рослинної;
- кефір – 425 мл;
- яйця від курки – 5 шт.;
- шоколадка – 100 г для глазурі;
- цукровий пісок – 300 р.
Приготування:
Кефір заздалегідь дістати з холодильника. Холодний продукт для рецепта не підійде.
Духова шафа включити. Режим 180 гр.
У миску влити яйця. Насипати ваніль. Збити.
Засипати цукор. Збити. Вийде пишна маса світлого кольору.
Влити кефір. Обороти міксера зменшити. Збити.
Соду з борошном, всипати в масу.
Розмішати лопаткою силіконовій.
Розділити. Вийти дві маси однакового обсягу. В одну всипати какао. Розмішати. У другу – мак. Перемішати.
Форму промазати маслом.
Ополоником зачерпнути білу масу. Залити в центр.
Зачерпнути шоколадне тісто. Влити в центр.
По черзі перелити все тісто у форму.
Помістити в духову шафу.
Дістати через 40 хвилин.
Крем:
Сметану перемішати з цукром. Збити.
Пиріг розрізати навпіл. Промазати кремом.
Зверху полити шоколадом, розтопленим в мікрохвильовій печі.