Пиріг Зебра на кефірі – 5 рецептів торта

Торт «Зебра» з маком

З додаванням маку і просоченням з сметанного крему бісквіт з мармуровим малюнком перетворюється в торт «Зебра».

Інгредієнти:

  • какао – 65 г;
  • цукровий пісок – 25 г для крему;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • мак – 100 г;
  • сметана – 200 мл для крему;
  • борошно – 450 г;
  • ванілін – пол ч. ложки;
  • масло – 1 ч. ложка рослинної;
  • кефір – 425 мл;
  • яйця від курки – 5 шт.;
  • шоколадка – 100 г для глазурі;
  • цукровий пісок – 300 р.

Приготування:

  • Кефір заздалегідь дістати з холодильника. Холодний продукт для рецепта не підійде.
  • Духова шафа включити. Режим 180 гр.
  • У миску влити яйця. Насипати ваніль. Збити.
  • Засипати цукор. Збити. Вийде пишна маса світлого кольору.
  • Влити кефір. Обороти міксера зменшити. Збити.
  • Соду з борошном, всипати в масу.
  • Розмішати лопаткою силіконовій.
  • Розділити. Вийти дві маси однакового обсягу. В одну всипати какао. Розмішати. У другу – мак. Перемішати.
  • Форму промазати маслом.
  • Ополоником зачерпнути білу масу. Залити в центр.
  • Зачерпнути шоколадне тісто. Влити в центр.
  • По черзі перелити все тісто у форму.
  • Помістити в духову шафу.
  • Дістати через 40 хвилин.
  • Крем:

  • Сметану перемішати з цукром. Збити.
  • Пиріг розрізати навпіл. Промазати кремом.
  • Зверху полити шоколадом, розтопленим в мікрохвильовій печі.
  • Дивіться також:  Вафельний торт зі згущеним молоком – 7 смачних рецептів приготування
    Прокрутка до верху