Рецепт від Юлії Висоцької
Авторський рецепт сливової шарлотки від Юлії Висоцької, як і всі її кулінарні шедеври, відрізняє простота приготування.
Сливова увертюра:
- фрукти помити, обсушити;
- нарізати половинками;
- викласти на дно форми зрізом вниз.
Юлія Олександрівна рекомендує випікати і подавати пиріг в керамічній формі, так як структура його вийти дуже ніжною. При перенесенні на сервірувальне блюдо він може зламатися.
Сюїта:
- 110 р масла;
- 100 г цукру;
- 2 яйця;
- 90 г борошна;
- 7 г розпушувача;
- ванільний екстракт.
Для того щоб тісто вважалося бісквітним, тут дуже багато олії. Пісочним його теж не назвеш, тому що воно дуже в’язке і липке.
- Цукор і масло розтерти. Без фанатизму, тільки щоб розчинити цукор.
- Вбити яйця по одному.
- Всипати борошно і розпушувач.
- Влити декілька крапель ванільного екстракту.
- Вимісити тісто і викласти на сливи.
Заключний акорд – горіхова присипка:
- 60 г обсмаженого фундука;
- 90 г борошна;
- 50 г цукру.
Присипка запечеться у вигляді м’якою солодкою скоринки, а горіхи додадуть їй чудовий аромат і пишність. Без цього доповнення пиріг втратить частину своєї чарівності, тому не варто нею нехтувати.
- Всі інгредієнти подрібнити і перемішати у блендері.
- Висипати на тісто.
- Випікати 45 – 50 хвилин при 180 º с.