Пиріг зі сливами – 11 швидких і смачних рецептів

Рецепт від Юлії Висоцької

Авторський рецепт сливової шарлотки від Юлії Висоцької, як і всі її кулінарні шедеври, відрізняє простота приготування.

Сливова увертюра:

  • фрукти помити, обсушити;
  • нарізати половинками;
  • викласти на дно форми зрізом вниз.

Юлія Олександрівна рекомендує випікати і подавати пиріг в керамічній формі, так як структура його вийти дуже ніжною. При перенесенні на сервірувальне блюдо він може зламатися.

Сюїта:

  • 110 р масла;
  • 100 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 90 г борошна;
  • 7 г розпушувача;
  • ванільний екстракт.

Для того щоб тісто вважалося бісквітним, тут дуже багато олії. Пісочним його теж не назвеш, тому що воно дуже в’язке і липке.

  • Цукор і масло розтерти. Без фанатизму, тільки щоб розчинити цукор.
  • Вбити яйця по одному.
  • Всипати борошно і розпушувач.
  • Влити декілька крапель ванільного екстракту.
  • Вимісити тісто і викласти на сливи.

Заключний акорд – горіхова присипка:

  • 60 г обсмаженого фундука;
  • 90 г борошна;
  • 50 г цукру.

Присипка запечеться у вигляді м’якою солодкою скоринки, а горіхи додадуть їй чудовий аромат і пишність. Без цього доповнення пиріг втратить частину своєї чарівності, тому не варто нею нехтувати.

  • Всі інгредієнти подрібнити і перемішати у блендері.
  • Висипати на тісто.
  • Випікати 45 – 50 хвилин при 180 º с.
Дивіться також:  Шарлотка на кефірі – 7 рецептів