Пиріжки з капустою в духовці – 6 рецептів

Рецепт приготування з яйцем

Щоб зробити пиріжки з капустою і яйцем, для тіста необхідно:

  • пара склянок молока (бажано теплої);
  • по ложці дріжджів (розсипчастих) і цукру;
  • яєчко;
  • вершкове масло (пару ложок);
  • борошно (до 6 склянок).

Для створення начинки:

  • вершкове масло (3 ложки);
  • пів капусти;
  • 5 яєць (відварених і очищених);
  • сіль (ложечка);
  • перець.

Спочатку замішують дріжджове тісто класичним способом:

  • Половину молока змішують з цукрово-дріжджовий сумішшю і прибирають в тепло.
  • Через 10 хвилин залишки молока перемішують з розм’якшеним маслом, яйцем, дріжджовий масою і склянкою борошна.
  • Потроху засипають борошно і вимішують тісто. Прибирають на годину в тепло.

Потім готують начинку:

  • На сковороді розтоплюють масло, викладають дрібно нарізану капусту і смажать до її розм’якшення.
  • Додають посічені яйця, перець, сіль і тушкують близько 10 хвилин.

Коли тісто підійде, приступають до формування пиріжків. Їх викладають на застелений фольгою лист, змащують жовтком і залишають на півгодини. Після цього відправляють в розігріту духовку (200°) на третину години.

Дивіться також:  Лінива вівсянка – 8 рецептів швидкого і корисного приготування