Рецепт приготування з яйцем
Щоб зробити пиріжки з капустою і яйцем, для тіста необхідно:
- пара склянок молока (бажано теплої);
- по ложці дріжджів (розсипчастих) і цукру;
- яєчко;
- вершкове масло (пару ложок);
- борошно (до 6 склянок).
Для створення начинки:
- вершкове масло (3 ложки);
- пів капусти;
- 5 яєць (відварених і очищених);
- сіль (ложечка);
- перець.
Спочатку замішують дріжджове тісто класичним способом:
- Половину молока змішують з цукрово-дріжджовий сумішшю і прибирають в тепло.
- Через 10 хвилин залишки молока перемішують з розм’якшеним маслом, яйцем, дріжджовий масою і склянкою борошна.
- Потроху засипають борошно і вимішують тісто. Прибирають на годину в тепло.
Потім готують начинку:
- На сковороді розтоплюють масло, викладають дрібно нарізану капусту і смажать до її розм’якшення.
- Додають посічені яйця, перець, сіль і тушкують близько 10 хвилин.
Коли тісто підійде, приступають до формування пиріжків. Їх викладають на застелений фольгою лист, змащують жовтком і залишають на півгодини. Після цього відправляють в розігріту духовку (200°) на третину години.