Печені пиріжки з картоплею і грибами
Повітряні і апетитні пиріжки на основі бездріжджового тіста готуються з таких складових:
- яйця – 4 шт.;
- сметана – 125 г;
- цукор – 100 г;
- олія соняшникова-250 мл;
- вода – аналогічний обсяг;
- борошно – скільки візьме;
- картопля – 600 г;
- гриби – в 2 рази менше;
- масло вершкове – шматочок;
- сіль.
Приготування здійснюється за наступною схемою:
- Бульби картоплі відварюються і пюрируются з шматочком вершкового масла.
- Гриби ріжуться, обсмажуються і змішуються з пюре.
- З яєць, сметани, олії, води, цукру і борошна замішують тісто. Воно відразу розкочується і ріжеться на квадрати, з яких разом з начинкою формуються пиріжки.
- Вироби випікаються до утворення скоринки при 200°C.