Пиріжки смажені на сковороді
Це тісто трохи відрізняється від попереднього, але використовувати його краще тільки для смаження.
Купіть наступні продукти:
- сухі дріжджі – 10 г;
- рослинна олія – 30 мл;
- молоко – 1 стакан;
- сіль – ½ ч. л.;
- яйце;
- цукор – 1 ч. л.;
- борошно – 3 – 4 склянки.
Якщо використовуються сухі дріжджі, то опару ставити не обов’язково. Але на відміну від здобного тіста, цього буде потрібно підійти не менш 2-х разів.
- У чашці з’єднуємо всі рідкі продукти, поки цукор, сіль і дріжджі повністю не розчиняться.
- Потім додаємо борошно і вимішуємо тісто, поки воно не почне відлипати від рук. Залишаємо накритим в теплому місці.
- У розігріту з рослинною олією сковороду викладаємо сформовані пиріжки швом вниз, щоб при підйомі повидло не вилізло.