Пишні оладки на кефірі – 10 рецептів

Варіант приготування з ваніліном

Пряність додасть страві чудовий аромат і приверне до столу дорослих і дітей.

Компоненти рецепту:

  • кефір жирністю 3,2 % — 0,4 л;
  • цукор — 50 гр;
  • борошно — 0,2 кг;
  • два яйця;
  • сода харчова — 3 гр;
  • ванілін — 4 гр;
  • сіль — 4 гр;
  • розпушувач тіста — 8 гр.

Покрокова інструкція приготування:

  • Кефір з’єднуємо з масою яєць, сіллю, ваніліном і цукром.
  • Поступово насипаємо борошно, при цьому помішуючи виделкою або вінчиком.
  • Після кладемо борошна розпушувач і соду.
  • Тісто має бути схоже на сметану, з бульбашками на поверхні.
  • Викладаємо тісто з ополоника на розпечену сковороду з соняшниковою олією.
  • Перевертати на інший бік слід, коли на верхній стороні стануть тріскати бульбашки.
  • Обсмажуйте страва на середньому вогні.
  • Як тільки виріб придбає золотистий колір, його можна знімати зі сковороди.
  • Дивіться також:  Хмиз на сметані – 7 смачних рецептів пишного і м’якого або тонкого і хрусткого хмизу
    Прокрутка до верху