Пісочний пиріг з яблуками – 7 рецептів шарлотки

Як приготувати з піщаної крихти?

Пісочне тісто можна приготувати, використовуючи борошно або здобне печиво. У даному рецепті пропонуємо скуштувати пиріг, основа якого приготовлена саме з крихтою печива.

Начинка:

  • олія слив. — 2 ст. л.;
  • яблука — 3-4;
  • цукор — ¾ скл.;
  • вода — ¼ скл.;
  • крохмаль — 1 ст. л.;
  • суміш 5-ти спецій — 1 ч. л.;
  • лимон. сік — 2 ч. л.;
  • сіль морськ. — ⅛ С. л.

Топпінг:

  • цукор трост. — ⅓ Скл.;
  • печиво здобне — 4 одиниці;
  • мигдаль/фундук — ⅓ скл.;
  • олія слив. холод. — 3 стіл. л.;
  • сіль — ⅛ ч. л.;
  • сік апельсина, натуральний. — стіл. л.

Тісто:

  • борошно — 1 скл.;
  • горіхи грец колоті — 1 стіл. л.;
  • цукор — 1 стіл. л.;
  • олія слив. і раст. — по 1 ст. л.;
  • сіль морськ. — щіпка;
  • вода — 3-4 стіл. л.

У ємність блендера всипати всі сухі складові для тіста і прокрутити кілька хвилин, щоб суміш стала однорідною. Після викласти нарізане шматочками вершкове масло і влити олію. Ще кілька хвилин опрацювати блендером — в результаті вся маса повинна стати схожою на крихту. Після викласти в окрему миску і, потроху вливаючи воду, замісити тіста кулю. Обернути його плівкою і відправити в холодильну камеру трохи охолодитися.

Тим часом підготувати начинку. У сотейнику розігріти вершкове масло. Яблука промити, почистити і розрізати на середні кубики. Викласти їх і чверть склянки цукру до маслу, уварювати сім хвилин на повільному вогні, помішуючи.

Воду змішати з крохмалем так, щоб маса стала однорідною. Коли яблучка трохи розм’якшаться, влити до них крохмаль, перемішати і проварити хвилину. Далі додати всі складові начинки. Проварити ще хвилин п’ять — маса трохи загусне.

Дивіться також:  Торт Лялька – 5 рецептів, як зробити святковий торт для дівчинки своїми руками

Підготувати топпінг: мигдаль і фундук нарізати дуже дрібно за допомогою ножа, печиво розкришити качалкою, змішати з усіма іншими складовими і гарненько перемішати.

Охолоджене тісто вийняти з холодильної камери, розкачати в круглий пласт і викласти у форму. Духову піч розігріти до 180 град. На пласт тіста покласти невеликий аркуш пергаменту, насипати трохи крупи і випекти в протягом декількох хвилин — тісто злегка зарум’яниться. Крупа потрібна для того, щоб дно основи не піднімалося дуже високо. Прибрати папір і крупу, викласти начинку на основу, засипати топпінгом і спекти протягом третини години.