Як приготувати з піщаної крихти?
Пісочне тісто можна приготувати, використовуючи борошно або здобне печиво. У даному рецепті пропонуємо скуштувати пиріг, основа якого приготовлена саме з крихтою печива.
Начинка:
- олія слив. — 2 ст. л.;
- яблука — 3-4;
- цукор — ¾ скл.;
- вода — ¼ скл.;
- крохмаль — 1 ст. л.;
- суміш 5-ти спецій — 1 ч. л.;
- лимон. сік — 2 ч. л.;
- сіль морськ. — ⅛ С. л.
Топпінг:
- цукор трост. — ⅓ Скл.;
- печиво здобне — 4 одиниці;
- мигдаль/фундук — ⅓ скл.;
- олія слив. холод. — 3 стіл. л.;
- сіль — ⅛ ч. л.;
- сік апельсина, натуральний. — стіл. л.
Тісто:
- борошно — 1 скл.;
- горіхи грец колоті — 1 стіл. л.;
- цукор — 1 стіл. л.;
- олія слив. і раст. — по 1 ст. л.;
- сіль морськ. — щіпка;
- вода — 3-4 стіл. л.
У ємність блендера всипати всі сухі складові для тіста і прокрутити кілька хвилин, щоб суміш стала однорідною. Після викласти нарізане шматочками вершкове масло і влити олію. Ще кілька хвилин опрацювати блендером — в результаті вся маса повинна стати схожою на крихту. Після викласти в окрему миску і, потроху вливаючи воду, замісити тіста кулю. Обернути його плівкою і відправити в холодильну камеру трохи охолодитися.
Тим часом підготувати начинку. У сотейнику розігріти вершкове масло. Яблука промити, почистити і розрізати на середні кубики. Викласти їх і чверть склянки цукру до маслу, уварювати сім хвилин на повільному вогні, помішуючи.
Воду змішати з крохмалем так, щоб маса стала однорідною. Коли яблучка трохи розм’якшаться, влити до них крохмаль, перемішати і проварити хвилину. Далі додати всі складові начинки. Проварити ще хвилин п’ять — маса трохи загусне.
Підготувати топпінг: мигдаль і фундук нарізати дуже дрібно за допомогою ножа, печиво розкришити качалкою, змішати з усіма іншими складовими і гарненько перемішати.
Охолоджене тісто вийняти з холодильної камери, розкачати в круглий пласт і викласти у форму. Духову піч розігріти до 180 град. На пласт тіста покласти невеликий аркуш пергаменту, насипати трохи крупи і випекти в протягом декількох хвилин — тісто злегка зарум’яниться. Крупа потрібна для того, щоб дно основи не піднімалося дуже високо. Прибрати папір і крупу, викласти начинку на основу, засипати топпінгом і спекти протягом третини години.